OTHER THINGS I'D LIKE TO MENTION:

 

 

 

Aktuella kortkurser:

Kyrkeruds folkhögskola:


MODELLMÅLNING – olja/akryl

5 dagar 8 - 12 juli

Avbildat människan har vi gjort lika länge som vi varit människor. Att måla efter modell kan vara en grund för allt annat av ens bildskapande, allt från t ex komposition, volym och anatomi, till sin egen inställning. Under kursen målar vi ett par genomarbetade studier. Viss tid kommer också ägnas åt krokiteckning. Instruktioner ges individuellt efter egna förutsättningar och framsteg. Varje morgon inleds med gemensamma genomgångar där vi tittar på modellstudier ur konsthistorien och försöker lära av dessa. Även för dig som är ovan att måla.

OLJE- & AKRYLMÅLNING

5 dagar 24 - 28 juni (fulltecknad)

Alla instrueras individuellt utifrån sina förutsättningar. Vi utgår från lustenatt göra bilder och har en fortlöpande diskussion i gruppen. Vi ser på bilder från konsthistorien hur andra konstnärer löst problem som kan uppstå i en målning; ex. komposition, skuggor, perspektiv. Valfria motiv, alltifrån egna medtagna fotografiska förlagor till den fantastiska naturen alldeles utanför dörren. Tanken är att alla efter kursens slut ska ha nya kunskaper, inspiration till eget fortsatt måleri och kanske en eller ett par egna fina målningar.

 

Länk till Kyrkeruds folkhögskolas kurser.

 

Gerlesborgsskolan Bohuslän:

VÅGA PROVA!

mån 15 – tis 16 juli


Drömmer du om att teckna eller måla? Här får du möjlighet att bekanta dig med några olika tekniker som kol, krita, akryl och olja. Observera att akvarell inte ingår i denna kurs. Genomgång av tekniker, material och konstnärens vanligaste material. Vi behandlar bl. a. färgblandning, komposition och perspektiv i teori och praktik. Målet är att du lotsas vidare och får inspiration samt en grund att stå på för framtida konstnärligt skapande. Välkommen, även du som aldrig hållit i en pensel förut! Ett grundmaterial utvalt av läraren ingår i kursavgiften.
Sista anmälningsdag 15 juni.

 

NYBÖRJARKURS I MÅLERI

ons 17 – sön 21 juli.


Kursen vänder sig till dig som känner sig som en oerfaren målare. Teknikerna är företrädesvis olja och akryl, men andra tekniker är välkomna. (Dock ej akvarell.) Vi går igenom konstnärens arbetsplats, redskap och strategier för att komma igång i arbetet med sina bilder. Motiven är valfria, medtagna fotografier, stilleben, bohuslänsk natur eller uppgifter. Arbetsdagarna inleds med bildvisning med andra konstnärers målningar, både för inspiration och för att se exempel på hur de löst problem. Undervisningen är tillåtande och målet är att ge kunskap och lust till fortsatt eget arbete.
Sista anmälningsdag 16 juni.

 

AKRYLMÅLERI

ons 16 – sön 20 okt.


Akryl är en snabb, bekväm och flexibel teknik. Vi arbetar med valfria motiv: medtagna ting, fotografier, stilleben eller den bohuslänska naturen som omger skolan. Kursen vänder sig till deltagare med olika förkunskaper
och metoden är att främst lösa problemen allt eftersom de uppstår. Gemensam och individuell undervisning. Vi går igenom konstmaterialet och hur man påbörjar en målning med undermålning, skiss, komposition etc. Under två heldagar kommer vi dessutom att arbeta med modell. De dagarna inleds arbetet i ateljén med handledd krokiteckning. Till vår hjälp och inspiration kommer vi även ha flera bildvisningar där vi tittar på hur andra konstnärer har löst de måleriska problemen. Undervisningen är tillåtande och tanken är att alla efter kursens slut ska ha inspiration till fortsatt eget arbete och nya kunskaper.
Sista anmälningsdag 15 september.

 

Gerlesborgsskolan Stockholm:

 

 

Akrylmåleri


mån 5 – fre 9 aug.


Akryl är en snabb, bekväm och flexibel teknik. Under kursen arbetar vi med valfria motiv: medtagna ting, fotografier, stilleben eller stadsmiljön och naturen som omger skolan. Kursen vänder sig till deltagare med olika förkunskaper och metoden är att främst lösa problemen allt eftersom de uppstår. Gemensam och individuell undervisning. Vi går igenom konstmaterialet och hur man påbörjar en målning med undermålning, skiss, komposition etc. Under två heldagar kommer vi dessutom att arbeta med modell. De dagarna inleds arbetet i ateljén med handledd krokiteckning. Till vår hjälp och inspiration kommer vi även ha flera bildvisningar där vi tittar på hur andra konstnärer har löst de måleriska problemen. Undervisningen är tillåtande och tanken är att alla efter kursens slut ska ha inspiration till fortsatt eget arbete och nya kunskaper.
Sista anmälningsdag 5 juli.

Länk till Gerlesborgsskolans kurser.

 

 Teaching and lecturing:

2010 - 2013 Gerlesborgsskolan
2009 - 2012 Konstskolan i Gävle
2010 - 2013 Dômens Konstskola, Gothenburg
1998 - 2013 Kyrkeruds Folkhögskola, Årjäng
2010 Göteborgs Konstskola, Gothenburg
2004 Malmö Konsthögskola
2003 Konstfack, Stockholm

1987-2006 Illustrations for:
Arena
Dagens Nyheter
Moderna Tider
Veckorevyn
Atlas
Röd Press2007 Festival poster för 31st Göteborg Film Festival

2010 cover for System (8) - Circle of Infinite Radius, Progress Productions PROCD028L
2004 CD cover for System (8) - Silicon Based, Lobotom Records LOBOTOM07

2002 Book cover illustration for More Fire by Karolina Ramkvist, Modernista Förlag

1999 Script for computer game "Wannabe" for Vision Park [later: Stardom: Your Quest For Fame, Monte Cristo Multimedia ].

1989-1990 Radio Hård, radio show for Gothenburg local radio. [w. Johan Zetterquist a.o.]

1986 - 1987 Comic strips for Röd Press

More stuff will be added.